Plan transmisije mašina za pjeskarenje tipa bubnja

Prenos zupčanika

4.jpg

Glavne prednosti prenosa zupčanika su sledeće: 1 Odnos brzog prenosa je konstantan, operacija je stabilna, prenos je tačan i pouzdan, a prostor može preneti pokret i snagu između bilo koje dve ose; 2 Pogodan je za širok spektar snaga i brzine, a snaga je od male vrednosti blizu nule. Na desetine hiljada kilovata, periferna brzina od veoma niske do 300m / s; 3 visoka efikasnost prenosa, η = 0,92 ~ 0,98, u najčešće korišćenom mehaničkom menjaču, efikasnost prijenosa zupčanika je veća; 4 pouzdan, dug životni vek; Mala veličina i kompaktna struktura.


Glavni nedostaci prenosa zupčanika su: visoki zahtevi za preciznost proizvodnje i ugradnje, specijalna proizvodnja opreme, visoki troškovi i nisu pogodni za prenos između dve ose na velikim razdaljinama.


Osnovni zahtevi koji treba da zadovolje prenos menjača su: 1 Trenutno prenosni odnos je konstantan, a udarci, vibracije i buka su mali, što može garantirati bolju stabilnost prenosa i veću tačnost pokreta. 2 Pod pretpostavkom male veličine i male težine, točak Zubi imaju visoku čvrstoću, dobru otpornost na habanje, veliku nosivost i mogu postići očekivani radni vek.


Preklopni pogon pojasa


Glavne prednosti pogona pojasa: 1 pufer i apsorpcija amortizacije, glatka transmisija, mala buka; 2 pogon za remen pomoću sile trenja, klizi između pojasa i kontaktne površine remenice tokom preopterećenja, kako bi se sprečilo oštećenje drugih dijelova; 3 je pogodan za središnji trenutak u dva osa Veće prilike; 4 jednostavna struktura, proizvodnja, ugradnja i održavanje su pogodniji, niski troškovi.


Nedostaci pogonskog pojasa: 1 ne može garantovati tačan odnos prenosa; 2 treba veću naponsku snagu, povećati snagu vratila i ležaj; 3 ukupna veličina uređaja za prenos je veća, a ne dovoljno kompaktna; 4 trajanje zatezanja kraće, niža efikasnost prenosa.


S obzirom na gornje karakteristike, pogon pojasa se primarno primjenjuje na: 1 prilike velike brzine, uglavnom korištene za prvu fazu izlaza izlaznog uređaja. 2 srednjeg i malog prenosa snage, obično ne više od 50 kw. 3 Prenosni odnos uglavnom nije veći od 7, a maksimalni iznos je 10. 4 Odnos prenosa ne zahteva vrlo precizan.


Pogonski sklop sa lancem


Lančani pogon ima neke karakteristike prijenosnog pojasa i disk jedinice. Njegove prednosti su: lančani pogon nema elastično klizanje i klizanje, može zadržati tačan prosečan prenosni odnos; veličina prenosa je kompaktna; ne zahteva veliki napon, djelujući na osovinu Opterećenje je malo; nosivost je velika; efikasnost je visoka (η = 0,95 ~ 0,98). Istovremeno, energija prenosa lanca apsorbuje vibracije i ublažava udare, struktura je jednostavna, troškovi obrade su mali, tačnost instalacije je niska i pogodna je za prenos sa velikom središnom rastojanjem i može raditi u grubim okruženja poput visoke temperature, velike vlažnosti i zagađenja teškim uljima.


Mane lanca pogona: nisu dovoljno glatke tokom brzog rada; udar i buka u pogonu; nije pogodan za upotrebu u prenosima u kojima se opterećenje značajno menja i brzo se menja; može se koristiti samo za prenos između paralelnih osovina; tačnost instalacije i odnos troškova proizvodnje Pogon visoko.


Primenljive prilike za lančani pogon: široko se koristi u transmisiji sa velikim središnjim rastojanjem, višekornim i prosečnim odnosom prenosa. Prenos lanca može se koristiti za otvoreni prenos sa slabim okruženjem, prenošenjem u niskim brzinama i teškim radnim prenosima i brzim menjačem brzog prenosa. Snaga prenosa lančanog lanca je obično ispod 100kw, brzina lanca je ispod 15m / s, odnos prenosa I <=> Trenutno njegova maksimalna snaga prenosa može da dostigne 500 kw, a maksimalna rastojanje centra može da dostigne 8 milimetara.